Може ли да си прекараме добре ваканцията

pool vacationЗа една хубава семейна почивка са полезни – забавленията, приятелството, храната, съня, за да е изпълнена със здраве, щастие, радост и вдъхновение. Следвайте препоръките и ще постигнете всичко:

Басейн, плаж, ски
Приятни дейности според сезона – плаж, ски, сърф, пързаляне с шейна. Свежия въздух и скоростта ще ви дадат чувство на въодушевление.

Тананикане
Тананикането е свързано с понижаване на напрежението. А точно това се нарича емоционално здраве.

Консумирайте ментолови бонбони
Научните проучвания показват, че единствено миризмата на мента ще създаде освеженост в съзнанието и ще ви зареди с жизненост.

Хапвайте курабийки
Забравете за диетите, тъй като те няма да са абсолютно нищо в сравняване с хубавото състояние, носейки ви тези глезотийки. Във ваканция сте в крайна сметка.

Гледайте смешен филм
Само сещането за това повдига хубавото ви чувство и чисто ново изследване сочи, че хормонът на щастието се повишава с 27%.

Клуб
Можете да отидете да танцувате. Много голяма част от хората са по-щастливи, ако танцуват.

Цветя до спалнята
Всички са в по-добро състояние през деня, като се събудят и забележат цветя, отбелязва Нанси Еткоф, изследовател в Харвардския у-тет.

Помогнете на някого
Едно скорошно проучване показва, че хората, които са били попитани да изпълняват различен вид акт всеки ден – мънички кавалерски действия – драстично повишава щастието до десет дни.

Използвайте удобна възглавница
За да може да се събудите освежени, ведри и заредени с енергичност, вие имате нужда от удобна възглавничка.

Дарете си ден на красотата
Маска за лице, посетете маникюриста и фризьора си и т.н.

Потопете се в една добра книжка
„Четенето е възможно да има успокоително действие“, отбелязва д-р Тимъти Шанаян.

Продължете тук: хотелски комплекс около софия

Съвети и напътствия при избора на кетъринг услуги

cateringПонякога повечето хора даже не могат да си спомнят за дадено сватбено тържество, на което са гостували. Най-вероятно всичко това е така, защото повечето тържества не доставят абсолютно нищо уникално като спомен у посетителите, колкото и немислимо да звучи това за такъв уникален повод в пътя на всяка една влюбена двойка.

Но как да стане по този начин, че вашето тържество да се запечата завинаги в спомените ви? В дадената статия няма да обсъждаме облеклото на младоженците, нито за параметрите за вариант на чудесен ресторант, а ще обсъдим яденето.

Сигурно абсолютно всеки от нас е чул за максимата, че на човек му трябват единствено две неща, за да е задоволен – зрелища и ядене. Но ако имате затруднения с подготвянето на тържеството ви добре е да наемете квалифицирана фирма за кетъринг. Оставяйки ангажимента в ръцете на експертите ще си гарантирате едно наистина уникално изживяване, подобаващо на всеки хубав празник.

По-долу ще ви поднесем няколко великолепни съвета при подбирането на фирма за кетъринг, благодарение на които ще успеете да си изберете най-правилната фирма за кетъринг в столицата.

1. Малко след като вече сте планирали мястото, датата и часа, там където ще се проведе празненството, е време да потърсите в интернет и да подберете кетъринг услуги, като най-добре ще отговорят на вашите изисквания

2. Ако вече сте открили кетъринг фирма е задължително да позвъните и детайлно да ги разпитате за набора от услуги, които предлагат и да им разкажете за вашите изисквания, и да могат да ви кажат дали ще могат да се справят с тях или ще трябва да търсите някаква друга кетъринг фирма

3. Бройката на поканените на партито е много съществена. Сумата на кетъринг услугата ще зависи до голяма степен от конкретния фактор, затова е препоръчително да изготвите точен списък с имена на гостите

4. С какви пари разполагате? В случай, че не сте заделили конкретен бюджет е времето да го сторите. Ако пък се окаже, че средствата не са ви достатъчно – изменете бройката на поканените. Честито!

Намерете цялата информация: кетъринг софия

За какво реално ни е математика?

math lessons

Ще помислите: „За какво точно ми е притрябвала математиката“. Ами тя ни помага да разгадаваме всекидневни проблеми.

Помислете относително колко пъти през деня се срещате с математика?

Ставате, виждате стения часовник и върху него – цифри и числа. Преглъщайки от питието си рано сутрин, решавате да включите любимата си телевизионна програма, взимате дистанционното и пак цифри. Ядете и искате да се обадите на приятеля, с когото имате днес среща. Грабвате гсм-а, който е препълнен с цифри – телефонни номера, чипове и платки (Но ако я нямаше математиката, дали щеше да има мобилни телефони?). Поглеждате отново часовника на стената – има необходимото време. Искате да посетите пазара. Създавате списък на нещата, които ще закупите и изчислявате, какви точно финанси ще е хубаво да вземете.

Днес ще карате кола или ще позлвате трамвая, ще работите на лаптоп, ще играете на игри и т.н. През целия ден ще Ви е наложително непрекъснато да изчислявате и вземате решение за различни задачи по математика без дори реално да го съзнавате, защото математиката е във всичко и е навсякъде. Тя е като кислорода. Нашият свят не би съществувал с липса на математиката. Благодарение на нея се развиват всички науки и технологии. Благодарение на нея имаме смартфони, леки коли, лаптопи и всеки един вид джунджурийки, които ни помагат или забавляват.

Това е мили деца и по-големи, не харесвате или харесвате – без математика не може. Харесвайте математиката – задачите обвързани с време, движение, пари, дати, работа и геометрия и други задачи ни тренират за трудностите в живота. Може и да не я харесвате, не я отписвайте изцяло.

Може някой да попита „но как да я науча тази математика като всичко е много сложно?“.

Практикувайте. За да сте наистина добри в даден спорт нужно е да практикувате, същото е и в математиката. С тренировките се изграждат пътечки в мозъка (невронни връзки), умът ни които използва. Смятайки определен тип задача вие правите пътечка, утъпквайки с всяко подобно решение и всеки следващ път би ви било по-лесно.
Продължете тук: решаване на задачи по математика

Усети момента, направи си почивка сега

exotic vacation

Изтощението на работното място се увеличава, работата започва да тече все по-тегаво, а задачите за изпълнение да стават все повече – замисляте се, че е дошъл момента за нова работа, но реално е настъпило време за малко ваканция. Всеки един си мисли: „Не веднага, имам хиляди задачи“, „не е възможно да си го позволя“, но работата никога не може да приключи, а неотложни разходи винаги ще има, затова не отлагайте много повече, точно сега си вземете почивка. Екскурзия, която много отдавна обмисляте, прекарване на времето с близките хора на забавно местенце и неповторима ваканция с щура компания, замислените дни за приятно разнообразие и краткотрaйно скриване далеко от ротинното и натоварено всекидневие. Възниква въпроса – ваканция, но къде?

В момента са на разположение много различни и конкурентни трипове по вълшебни курорти в чужбина и България.

Можем да обикаляме различните хотели докато извадим късмет да попаднем на свободно място, предлагащо повечето желани от нас нужди, но едва ли в 21-ви Век, когато всеки един от нас е научен да използва чудесно новите технологии, вариантът да разчитаме на шанса не би ни се сторил добър. Това би струвало страшно много търпение, време, а за семейство с малки дечица е горе-долу абсурдно. В такъв случай на помощ идва Internet. В глобалната мрежа има абсолютно всичко за абсолютно всеки. На лице са все повече уеб страници, предлагащи голяма полезна информация за отделните туристически обекти разполагащи със снимки, контакти за резервация, актуална карта за цялостното разположение на обекта, описание на обекта, предлаганите луксозни екстри, отзиви, коментари и забележки на мъже и жени които са били там. Без значение от дестинацията, където ще изберете да бъдете варианта, по който ще го намерите или от избраното място, като изтощаването Ви дойде значително повече изводът е един: „Не отлагайте повече, а се радвайте на точно тази мечтана незабравима почивка, на която вие ще се отпуснете, разсеете и заредите с чисто нови сили, за да посрещнете проблемите на работния ден“.

Сайта ни: http://www.rozzitravel.com